Мали Принц

Уобичајен

Има дана (читајте часова) када се мењате заједно са својим ђацима. Трудећи се да их нечему научите и ,што је још важније васпитате, у једном тренутку схватите да сте, заправо, и себе васпитали. Можда не баш васпитали, али свакако освестили, пробудили. Слушајући њихова,  још увек чиста, неискварена, размишљања и запажања, увиђам да није проблем у деци, већ у нама одраслима, у избору погрешних приоритета ( а зарад њиховог  „добра“). 

И да не дужим много, намера ми је да вам покажем како смо организовали часове  посвећене књизи Мали Принц. Први час смо (након њихове припреме на основу  кратких истраживачких задатака) одрадили класично, разговарајући о књизи, о утисцима, запажањима. А други и трећи смо провели у дигиталној учионици где смо на првом часу попуњавали башту речи, огласну таблу и, најважније, коментарисали кратке подстицајне текстове на блогу. Другог часа смо стварали радове инспирисане књигом. Уосталом, погледајте и сами.

Не могу вам описати своје задовољство и срећу што радим са тако дивним ђацима. Хвала им, још једном.  http://maliprinc.weebly.com/index.html

mali_princ

4 responses »

  1. Одушевљена сам. Невероватно! Колико добрих идеја и креативности на јеном месту. Савремени алати употебљени на прави начин. Свака част и ученицима и наставници!

  2. Браво! Одлично одрађено, а ђаци знају да понесу тако маштовито и креативно. У томе се заиста ужива! Свака част! 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s